Om Studentersamfundet

Studentersamfundet er den største frivillige organisation på Aalborg Universitet – af studerende og for studerende. I Studentersamfundet har vi en vision om, at Aalborg Universitet skal være det bedst tænkelige sted at studere. Gennem studenterpolitiske, faglige og sociale aktiviteter samt medlemsfordele og rabatter forsøger vi at virkeliggøre dette. Alt sammen for at gøre det en smule lettere for dig at være studerende.

 Vi har som organisation mange opgaver. Vi repræsenterer blandt andet de studerende overfor rektor og afholder et månedligt ”Studenterforum”, hvor alle studerende kan få deres mening hørt om alt fra grupperum til SU-politik. Studentersamfundet er også andet end studenterpolitik og studiemiljø – vi er også sjov og ballade. Det er blandt andet os, der står for morgenmad på Gammeltorv og studiestartsfesten den 1. september.
Læs mere

Centralt studenterforum

Studentersamfundet er en demokratisk funderet interesseorganisation for alle studerende på Aalborg Universitet. Det betyder at du som studerende uanset dine politiske eller personlige overbevisninger har mulighed for at få direkte indflydelse på, hvad vi som studerende mener. Det kan du gøre ved at møde op til vores Studenterforum – de studerendes råd, den første mandag i hver måned.

Barer

Aalbar

Aalbar holder til på Create (Rendsburggade 14). I Aalbar, hvor universitetets pæneste studerende holder til(!), er der rig mulighed for at nyde en øl eller to til fornuftige priser og hygge med dine medstuderende med tonerne fra både gamle og nye hits. Hvis du vil vide mere om de kommende arrangementer i baren, så følg med på Aalbars facebookside.

Du kan finde Aalbars facebook her.

Bajers bar

Bajers Bar er stedet hvor sundhedsvidenskabelige og teknologikyndige mødes hver fredag mellem 13-20, og lægger skalpellen og computeren fra sig, nyder en kold drik og en afslappet stemning i ualmindeligt godt selskab. Alle er selvfølgelig velkomne! Baren er at finde på Frederik Bajers Vej 7E, E2-104, og der er fri tilgang til to gratis bordfodboldborde, sofaarealer, brætspil og meget mere.

Du kan finde Bajers Bars facebookside her.

Barbaren

Barbaren er den store tværfaglige bar, som servicerer tusindvis af tørstende studerende i årets løb. Baren er et samlingspunkt for mange studerende fra hele byen på grund af de mange store arrangementer, men der er altid tid til at hygge og kræse for den enkelte kunde. Vi bor på 1. sal på Fibigerstræde 15 i den store kantine.

Du kan finde Barbarens facebookside her.

BasisBaren

BasisBaren er stedet, hvor de nye studerende mødes for at slå deres første spæde kolbøtter ud i universitetets festlige regi. Hyggeligt og intimt beliggende i kantinen på Strandvejen 12-14, giver den gode muligheder for at knytte bånd på tværs af studierne allerede fra starten.

Du kan finde BasisBarens facebookside her.

DE-Klubben

Hver torsdag åbner DE-Klubben dørene op og fylder klubben med mennesker til Aalborgs bedste (og billigste) torsdagsbar, hvor de sælger fadøl, specialøl og meget mere fra deres bar. Her kan de studerende komme ned og møde andre studerende på tværs af årgange og studieretninger og snakke om livet ved siden af studierne over en øl.

Betaling: Kontant eller medlemskab

Kontakt: de-klubben@de-klubben.aau.dk

Du kan finde DE-Klubbens facebookside her.

Mærkbar

Mærkbar er den humanistiske fredagsbar på AAU, der holder til på Kroghstræde 1. Husk at det sociale miljø er lige så vigtigt som uddannelsen i sig selv. Kom forbi hver fredag mellem 13 og 20 og nyd den gode stemning og en kold fadøl eller andet godt fra køleskabet. Der er mulighed for at betale med MobilePay.

Du kan finde Mærkbars facebookside her.

Lokale studieforeninger

MedIS-Rådet

MedIS-Rådet søger at repræsentere de studerende på Medicin med Industriel Specialisering (MedIS) for ledelsen på AAU og offentligheden for at kunne kvalitetssikre MedIS-uddannelsen. Vi arbejder også for at fremme og forbedre uddannelsens identitet gennem afholdelse af studierelevante arrangementer for de studerende.

Mød op til MedIS-rådets møder og sig din mening, så du er med til at føre dit studie i den rigtige retning.

Du kan kontakte os ved at sende en besked på vores facebook side .

Medicinerrådet

Medicinerrådet Aalborg er en studenterpolitisk forening for de medicinstuderende på Aalborg Universitet. Foreningen arbejder med at fremme studiemiljøet, og sikre kvaliteten på uddannelsen gennem arrangementer og engagement i universitetets råd og nævn.

Medicinerrådet arbejder for at repræsentere alle de studerende, og gøre tiden på studiet så god som muligt.

FakSund

FakSUND er studenterforeningen for de studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Som en del af FakSUND får du bl.a. muligheden for at udvide dit netværk. Du kan også være med til at planlægge vores faste events, samt komme med idéer til nye! FakSUND udgør også et samlingspunkt for debatter, hvor du have indflydelse på dit og dine studiekammeraters studieliv på fakultetet. Desuden er FakSUND bagland og sparringspartner for de indvalgte studerende i bl.a. studienævn, akademisk råd og institutråd.

Fællesrådet for Psykologi

Fællesrådet for Psykologi har til formål at styrke det sociale og faglige liv på tværs af psykologistudiets semestre. Gruppen drives af en kerne af frivillige, men alle månedsmøder er åbne for de øvrige studerende. Her tages der hånd om de problemstillinger og ideer, som bringes på banen.
Find vores facebook her
Kontakt os på mail:
Psykologi@studentersamfundet.aau.dk

ESS
(Electronic Systems Students)

ESS er en forening for de studerende fra Institut for Elektroniske Systemer, og vores formål er at styrke forbindelsen mellem de studerende og deres studienævn. Vi arrangerer derudover også en række studierelevante events for at hjælpe de studerende med at skabe et godt netværk på tværs af årgange.

Kontakt os på e-mail: ess@studentersamfundet.aau.dk

ST-Rådet

ST-rådet er en forening for Sundhedsteknologi
studerende, med formål at varetage de studerendes interesser. Herunder står rådet for at arrangere faglige såvel som sociale arrangementer.

Et fokusområde er at fremme kommunikationen på tværs af årgangene, således at der opnås en vidensdeling til gavn for studerende på Sundhedsteknologi og der skabes et fælles repræsentativt forum til diskussion af alle relevante idéer og problemer på uddannelsen.
Find os på Facebook her
Kontakt os på email:
STraadet@studentersamfundet.aau.dk

IGLO (Industry and Global Business Development)

IGLO er studieforening for alle studerende ved Institut for Materialer og Produktion. Foreningens bestyrelse og andre frivillige studerende planlægger og afholder sociale, faglige og karriererelaterede arrangementer samt andre relevante aktiviteter, der bidrager positivt til udviklingen af studiemiljøet. IGLO samarbejder løbende med universitetet, relevante virksomheder og organisationer, samt andre grupper i Studentersamfundet. IGLO arbejder på at være den førende lokale studieforening på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet i at skabe sammenhold, fællesskab og værdi for foreningens medlemmer
Find os på Facebook her

Kontakt os på e-mail: iglo@studentersamfundet.aau.dk

Connect Intl.

Connect Intl. is the student association for the students of the BA in “Language and International Studies, English (LISE)” & “Sprog og Internationale Studier, Spansk (SIS)”. Connect Intl. seeks to improve the study environment through both social and academic events. Our events are a unique occasion to gain more academic knowledge related to the SIS/LISE programs as well as an opportunity to explore and develop competencies relevant for the life after the studies. Just as important, we wish to improve the social community between fellow students by bringing people from all semesters of SIS/LISE together in a more relaxed atmosphere.

 

Kontakt os på e-mail: connect.intl@studentersamfundet.aau.dk